Welkom op Natuurwetenschappen.nl Science Centrum
Google
 
Web www.natuurwetenschappen.nl
Onderwerpen

 
   Registratie/Login Voorpagina Onderwerpen Uw profiel Nieuws inzenden Top 10
Web Links Artikel Archief Duidelijk lezen Leden Lijst Peilingen PriveBerichten
Over NW.nl Auteurs Inloggen
 
Google Adsence

Willekeurige Artikelen

Experimenten en Klussen
[ Experimenten en Klussen ]

·Rijden op waterstof, het kan met de eigen auto
·Koppelen van 2 regentonnen
·regenton van rioolbuis
·Wilsonvat
·CO2 slopen
·bepaling diepte
·Diesel uitlaatgassen
·PWS Opdracht om een RC te bouwen
·Spectro Electro

Gebruikers Gebeuren
Welkom, Gast
Loginnaam
Wachtwoord
(Registreer)
Lidmaatschap:
Laatste: BertieEule
Nieuw vandaag: 69
Nieuw gisteren: 92
Algemeen: 85823

Bezoekers Online:
Bezoekers: 83
Leden: 0
Totaal: 83

Vraagbaak NW.nl

Alle vragen zijn welkom over vanalles. We hebben de vraagbaak veranderd om sneller te kunnen werken. Klik hier om je vraag te stellen:

VraagbaakNu.nl Nieuws
Er is een probleem met de koppen van deze site

Forum
Zoek in de forums
 
[ Index ]
Laatste berichten

Night Rider: met een auto in een rijdende auto rijden - 2015-01-12 10:51 Night Rider: met e...
lichtsnelheid 0 - 2014-10-27 23:46 lichtsnelheid 0...
Vreemd gebeuren hotelschakelaar.... - 2013-08-22 00:19 Vreemd gebeuren ho...
Duur jaar bij ontstaan aarde - 2013-08-22 00:18 Duur jaar bij onts...
wisselstroomweerstand van asynchrone machine in stergrootheid - 2013-08-22 00:17 wisselstroomweerst...
Relativiteitstheorie - 2013-08-22 00:17 Relativiteitstheor...
Licht/donker - 2013-08-22 00:16 Licht/donker...
eenvoudig thuis water laten bevriezen  - 2011-06-25 13:23 eenvoudig thuis wa...
elektrolyse op schepen - 2011-06-25 13:17 elektrolyse op sch...
FM ontvangst op de maan - 2010-02-10 18:11 FM ontvangst op de...


Powered by:
Splatt Forum v3.2!trillings energie uit schreeuwen (resonantie-frequentie)
door Remon Geplaatst op Zondag 17 december 2006 @ 10:08:28 GMT+1 (13018 maal gelezen)

Mechanica mil schrijft "

Hoelang zou je moeten schreeuwen om genoeg energie te produceren om een kopje koffie op te warmen ?


Hoeveel energie zit er in geluid ? En wat is geluid moet je je dan afvragen. Geluid is een trilling, een golfbeweging overgedragen van deeltje naar deeltje, met een beperkte overdracht tussen die deeltjes. Die  vermindering noemen we dan verlies, of demping. Geluid in zijn trillings vorm kan behoorlijk destructief zijn, iedereen kent wel de demonstraties of verhalen met glazen die springen, bruggen die gaan dansen (erasmus brug). Ook de wind kan namelijk die zelfde trilling overbrengen, of zelf marcherende soldaten. Lees meer..

 
Maar terug naar geluid.

Wat is geluid  (wikipedia):

Geluid is het geheel van door het oor waarneembare trillingen. Deze trillingen kunnen zich in de vorm van geluidsgolven door de meeste stoffen voortplanten. Het gedrag van geluid wordt bestudeerd in de wetenschap akoestiek.

Geluid is een wisselende druk in lucht, die zich als een golf voortplant. Meestal bedoelen we hoorbaar geluid. Dat is de ervaring (gevoeld door het oor) van zeer kleine en snelle veranderingen van de luchtdruk, boven en onder een constante waarde. De "constante" waarde is de luchtdruk van de atmosfeer (ongeveer 100.000 pascal, pascal is de eenheid van druk). De luchtdruk van de atmosfeer verandert langzaam, zoals te zien is op een barometer. Bij geluid verandert de luchtdruk snel, dat is te meten met een microfoon. De geluidsgolf neemt ook energie met zich mee, maar die energie is heel gering. Geluid wordt vaak afgebeeld als een sinusgolf, maar fysisch gezien is geluid een longitudinale golf, de golfbeweging is in dezelfde richting als de beweging van de energie. De toppen van deze golf zijn de drukmaxima, de dalen van deze golf zijn de drukminima.

Jouw schreeuw zal een menselijk hoorbare trilling golf veroorzaken, met een frequentie tussen 20 Hz en 20 kHz. Dus geen ultrasoon geluid, of hoogfrequent.

Koffie nemen we voor het gemak even voor lief, en stellen dat het water is. Water dat warm is bestaat feitelijk uit water moleculen met een bepaalde energie inhoud. Ze bevatten deze energie doordat ze een bepaalde trilling doormaken, hierdoor bewegen ze ook snel. Er is een manier om een object (molecuul, voorwerp, brug etc) met geluid tot beweging te brengen.  Dit gebeurd met de 'resonantiefrequentie".  

Wat is resonantie (wikipedia):

Resonantie (Latijn: resonare, weerklinken) is een natuurkundig verschijnsel dat voorkomt bij trillingen. Een trillend voorwerp zal bij een ander voorwerp resonantie teweegbrengen, als dit voorwerp met de trillingen gaat meetrillen, sterker dan men op grond van de aanstoting zou verwachten (de trilling vindt weerklank). Resonantie kan optreden bij vrijwel elk bestaand object. Bij objecten met een kleine interne demping, zoals bijvoorbeeld een object van metaal of glas, is resonantie sterker dan bij een object met een grote interne demping (zoals hout).

Dus ; bij welke frequentie van golven gaat water trillen ?? 2.4 Ghz. Juist, de GSM frequentie band. Ook gebruikt door de magnetron. (Bedenk dat een mens voor 70% uit water bestaat). Snap je nu ook dat dit bij sommigen mensen wat zorgen baart, die gsm frequentie ?

Conclusie:

Je kan schreeuwen tegen je kopje wat je wilt, warm worden zal hij nooit. Om dat te bereiken moet je dus met de exacte eigen resonantie frequentie van je koffie (en die bestaat uit een samenstelling van alle resonantie frequenties van water en stofjes in het water, koffie extract etc) . Jij kan mest een hoge frequentie maken met je stembanden, of door te fluiten, maar op 2.4 Ghz.

Extra:

Trilling energie is erg 'hot', heel veel bedrijven en instellingen zijn bezig met onderzoek naar deze manier van energie overdracht, in het bijzonder om draadloos energie (stroom) te kunnen verplaatsen. In het praktische gebruik is dit een draadlozen stofzuiger, in militaire zin is dit een energie wapen. Een leuk artikel vond ik op Wetenschappers werken aan draadloze energieoverdracht

Bronnen: www.wikipedia.nl

 

"

 
Inloggen
Loginnaam

Wachtwoord

Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

Gerelateerde links
· akoestiek
· luchtdruk
· pascal
· druk
· barometer
· microfoon
· energie
· longitudinale golf
· Latijn
· natuurkundig
· trillingen
· demping
· metaal
· glas
· Wetenschappers werken aan draadloze energieoverdracht
· www.wikipedia.nl
· Meer over Mechanica
· Nieuws door Remon


Meest gelezen verhaal om Mechanica:
Toerental diesel vs. benzine


Score Artikel
Gemiddelde score: 3.3
Stemmen: 10


Neem even tijd om dit artikel te beoordelen:

Slecht
Gewoon
Goed
Zeer Goed
UitstekendOpties

Printervriendelijke pagina  Printervriendelijke pagina

Stuur dit verhaal naar een kennis  Stuur dit verhaal naar een kennis

 


Alle logos and merknamen zijn eigendom van de respectivelijke eigenaren. The reacties zijn eigendom van de posters, en zijn daar ook verandwoordelijk voor. NWSMedia 2009.
Ons nieuws file is op te halen met backend.php of ultramode.txt
Web site engine's code is Copyright © 2002 by PHP-Nuke. All Rights Reserved. PHP-Nuke is Free Software released under the GNU/GPL license.
Pagina Rendering: 0.713 Seconden