Polly Translate
Kan branden? 

Ja kan branden, kijk niet van ik hou er een vlammetje bij en het brand. Nee dat niet, lees meer………

Om te laten branden zijn wel bijzondere omstandigheden nodig. Anders was ons energie probleem snel opgelost. Om water te laten branden moeten we eerst energie toevoegen. Water bestaat uit waterstof en je weet wel H2o één atoom waterstof en twee atomen zuurstof. Deze twee atomen zijn echt gek op elkaar, en dat merk je wel, kijk maar om je heen. Overal water! Dus blijkbaar is vrije waterstof vrij zeldzaam op aarde. Gelukkig zuurstof wel, zo’n 21 % in onze atmosfeer. 

kunnen we heel simpel splitsen. Wat water in een bakje, een beetje zuur of erbij. Twee elektroden met wat stroom er op, en zie aan beide elektroden ontstaan kleine belletjes. Het ene het andere waterstof, hetzelfde wat gebeurd als een accu overladen wordt. Hier zijn al veel ongelukken mee gebeurd. Bij het loshalen van het laadapparaat ontstaat een vonk, en jawel de accu knalt uit elkaar.

Om direct te splitsen moet je het verwarmen tot boven de 1800 daar begint het proces al. Bij een temperatuur van 3230 graden Celsius en een luchtdruk van enkele millibars zijn waterstof en geheel gescheiden. Maar dus ook explosief, je houd deze niet gescheiden van elkaar. Het is dus geen optie om zodanig waterstof en zuurstof te winnen. 

Waar komt een dergelijke situatie voor? Als bijvoorbeeld een vliegtuig begint te branden. Als men het vuur niet snel onder controle heeft begint het aluminium te branden. Deze brand bij temperaturen boven de 2000 graden Celsius. Je snapt dat als daar op komt, het zich zal splitsen in waterstof en zuurstof. En je weet wat dan gebeurd na het lezen van dit verhaal. Kijk ook op de volgende link waar het een en ander staat vermeld. Dus rest ons nog steeds de vraag kan water branden? Het is maar de vraag bij welke temperatuur.

 http://www.hionsolar.com/n-hion96.htm