Aluminium in zijn breedste vorm

Polly Translate

De vragen op een rijtje:


Vraag vinder: Pommelientje, 15 Jaar.
*Hoeveel kg aluminium verbruikt een mens in zijn leven?
*Waarvoor gebruik je aluminium?
*Is aluminium gevaarlijk?
*Waar komt aluminium vandaan?


Dit zijn aardige vragen! Ik zal deze eerst algemeen beantwoorden waarna we wat dieper ingaan op dit onderwerp. Lees meer……….Hoeveel gebruikt een mens in zijn leven?  Als het gaat over hoeveel wij binnen krijgen is het niet zoveel. Als je bedenkt dat 8% van de aardkost bestaat uit aluminium oxide dit is aluminium dat is geoxideerd (een soort roesten maar dan met aluminium) Bedenk dat als wij groenten altijd wat achterblijft wat wij op eten. Bijna 100% verlaat ons lichaam weer. Dus daar zal de aarde niet armer van worden. Aluminium in metaalvorm zullen we niet zo snel binnen krijgen, iets van een pan zou kunnen. Volgens de laatste onderzoeken zou het niet echt goed voor ons zijn. Maar volgens TNO kan het vooralsnog geen kwaad.


Waarvoor gebruik je Aluminium?


Je zou zeggen voorvoor niet? Denk aan pannen, aluminium folie, moderne race fietsen,vliegtuigen, radio,video,tv,cd,walkman omkastingen en frames. Moderne auto’s koelinstallaties, sigaren kokers, eigenlijk meer en meer. Het is een licht metaal, sterk, goed te gebruiken met andere metalen, redelijk corrosie bestendig. en een laag smeltpunt, goede warmte geleiding, makkelijk te verwerken met gereedschap,  en niet onbelangrijk ruim voorradig.


Is aluminium gevaarlijk?


Aluminium is niet gevaarlijk als zodanig. Maar maak ik bijvoorbeeld aluminium poeder dan is dit zeer brandbaar en explosief, Als aluminium brand is het bijna niet meer te blussen. Zie ook het artikel: ? kan branden?


Waar komt aluminium vandaan?


Aluminium bevindt zich in ruime mate om ons heen in de vorm van klei. Ja zelfs in je eigen tuin komt dus aluminium voor. Nee je zult geen glinstering tegenkomen, want dit is in de vorm van oxide waar we het al over hadden. We zouden dus aluminium uit je eigen tuin kunnen winnen! Maar aangezien dit waarschijnlijk enkele procenten zijn is dit niet rendabel. Dus hebben ze liever het oxide in grotere mate aanwezig in het zogenaamde bauxiet. Uit de schoolboeken is bekend dat bauxiet wordt gewonnen in Suriname. Het ziet er helemaal niet uit als het aluminium dat wij kennen. Het is een roodbruin erts, dat gewonnen wordt in dagbouw (mijnwerk boven de grond) Door middel van elektrolyse wordt het omgezet in het aluminium. Dan hebben we dus aluminium in ruwe vorm, na dit wordt er nog van alles mee gedaan.


Moderne omzetting van bauxiet tot aluminium gebeurd door eerst de bauxiet te zuiveren tot zuivere aluminium Oxide. Dit gebeurd door het bauxiet uit te logen met natronloog. Waarna zuivere oxide ontstaat. Het smeltpunt van aluminium oxide ligt rond de 2100 graden, dat geeft wat problemen. Door het te mengen met kryoliet brengt men het smeltpunt omlaag naar 950 Graden. Alles wordt in een grote bak gedaan met twee koolstaven. Deze hebben een tweeledige fuctie. Ten eerste plaats het verwarmen van het geheel. En de tweede plaats het afvangen van de die gebonden is aan de aluminium. Aan de kathode komt aluminium vrij, aan de anode de zuurstof waarmee zich het bind tot kool oxide. Door deze koolstaven loopt een zeer hoge stroom en lage spanning. Voor 1 ton aluminium te is zo’n 15.000 Kilowatt aan energie nodig. Hierna wordt het in broodjes gegoten voor nabewerking. Het mengen met andere metalen zoals koper, silicium, mangaan voor sterkte of een betere chemische bestendigheid. 


Aluminium kan geen kwaad volgens TNO :


Door onze correspondent
LEEUWARDEN, 13 SEPT 1993. Het zuivelconcern Friesland Frico Domo haalt 350.000 blikken babyvoeding terug naar de fabriek, omdat in zeker 30.000 blikken aluminiumdeeltjes voorkomen. Het gaat om baby- en kindervoeding van het merk Frisolac. Eenderde deel van de verontreinigde partij is in Nederland gedistribueerd. De rest is verscheept naar Maleisi?, China, Hongkong en Griekenland. Op Cura?ao en Aruba is daarnaast een onbekend aantal blikken magere melkpoeder van Friesland Frico Domo terechtgekomen die ook met aluminium zijn verontreinigd. Volgens het zuivelconcern bestaat geen gevaar voor de volksgezondheid. Uit van TNO zou blijken dat de aluminiumdeeltjes het lichaam op natuurlijke wijze verlaten. Een kortstondige irritatie van de maag- en darmwand is wel mogelijk.
(bron:)  NRC Handelsblad


Maar niet iedereen is het hier mee eens.  Kijk eens wat Stichting natuurlijk welzijn  hierover schrijft:


Alumininium


Een prachtig licht en de hele lucht zit er vol mee (vliegtuigen). Maar in een ongecontroleerde vorm is het vergif in je lichaam. Toch wordt het in de reguliere zowel als in de homeopathische praktijk als geneesmiddel aangewend. Dan hebben we het over een gecontroleerde vorm van gebruik.


Wat zegt Dr. Max Tetau in zijn MATERIA MEDICA hierover:
Het belangrijkste teken bij gepotentieerde aluinaarde is de droogte. Droge huid en droge slijmvliezen.
Aluminina is ook een belangrijk neurologisch middel en het tropisme (richting) voor het zenuwstelsel blijkt dan ook duidelijk uit de pathogenese(=ontstaan van een ziekte).


Vaak ziet men er een psychische symptomatologie en diverse vormen van viscerale parese (ingewanden) in de vorm van constipatie en myoplegie (verlamming) van de ledematen.


Bekijkt men het grote aantal middelen op basis van aluminium dat in de apotheek verkrijgbaar is (antimaagzuurmiddelen) en die als doel hebben een beschermende film op de maagwand aan te brengen en staat men even stil bij het vele keukengerei dat van aluminium gemaakt is dan stemt dit tot nadenken over de risico’s die men tegenwoordig neemt. Ik verwacht dan ook dat er in de nabije toekomst voor aluminium een pathologie zal ontstaan die analoog is met die van bismuth.


Het symptomencomplex van een vergiftiging door aluminium is even lang als duidelijk. Het gevoel dat het gezicht bedekt is met gestold eiwit en dit lijkt een beetje op een spinneweb. Mond en keel zijn droog met een kleverig plakkend slijm waardoor men vooral ‘s ochtends en ‘s avonds de keel moet schrapen en hoesten om duidelijk te kunnen articuleren. De neus is droog met een erg dikke korsten vormende afscheiding. Droge hoest die vooral ‘s ochtends erger is en tot overgeven kan leiden. De huid is erg droog waarbij de handen opgezet en gekloofd zijn. Transpireert niet. Erge jeuk die sterk verergert door de warmte van het bed. Men krabt zich tot bloedens toe. De verlammende werking van aluminium betreft zo goed als alle opganen.  • De ogen: strabisme (scheelkijken) door oogspierparesis (verlamming), voortdurend in de ogen wrijven.
  • Blepharoptosis en paresis van de bovenste oogleden (zakken van het ooglid).
  • Slokdarm: spastische samentrekkingen waardoor het pijnlijk en moeilijk wordt.
  • Stembanden: vaak optredende heesheid te meer omdat de keel verstopt is met plakkerig slijm.
  • Blaas: om te kunnen plassen moet men lang wachten en drukken.
  • Onderste ledematen: instabititeit en evenwichtstornissen. Neurologisch teken van Romberg (wankelen met gesloten ogen).

Heel veel meer op deze site: http://www.denatuuruwarts.nl/artikel/Alumini138.html