1 januari 2021

Dansende vogels?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

 

Wel eens dansende vogels gezien op uw grasveld? Daarna meestal met een worm er vandoor! Meer lezen……..

Vogels doen dat om een mol te imiteren. Wormen volgen hun instinkt en gaan er als een haas vandoor. Naar boven, met de (gedachte) daar zijn we veilig voor de mol. Uit de grond! Daar maakt een vogel handig gebruik van, en pikt hem op. Het mooie van dit alles is dat beide niet echt nadenken over dit alles. Maar dit doen uit instinkt en overname van de moeder vogel. Dit gebeuren moet al miljoenen jaren oud zijn, maar werkt nog steeds.


O, ja de worm voelt de trillingen van de vogel en denkt dat dit een mol is! Nou ja denken……….. ik bedoel maar. Zouden die wormen het ooit door krijgen? Je zou zeggen de wormen die door de vogel worden opgegeten krijgen geen kindjes meer, dus die eigenschappen worden niet doorgegeven. Maar de wormen die door de mol worden gegeten kunnen dat ook niet!


Het blijft voor de worm een moeilijke zaak. Trillingen? ….wat doe ik blijf ik zitten…..of? Drie worden hier wijzer van 1 de mol, 2 de vogel, en drie wij want de grond die uit een worm komt is 10 maal zo vruchtbaar als dat het er in ging. Dus maak uw tuin niet te netjes, maar laat s’winters gerust wat dood op de grond liggen. De grond wordt niet zo koud, en we houden voldoende wormen in de tuin. En maar hopen dat de mol onze tuin over slaat. De volgels zijn wel leuk natuurlijk.