5 januari 2021

Fosfor vervolg (phosphorus)

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

vervolg fosfor

Beste Martin,
Nogmaals bedankt voor een helder antwoord op mijn vraag. Maar ik heb er nog een. De stof waar het omgaat is deze: phosphor H8, fosforescerend pigment. Is deze stof schadelijk?
Bas > heb je enig idee waar dit vandaan komt. Verder lezen………………

Beste Bas, ik heb heel wat nagelezen, maar nog niet gevonden wat jij daar hebt. H3PO4 is orthophosphoric zuur, en zo bestaan er nog wat verbindingen. Uit calcium phosphate hier wordt onder electrische verwarming phosphorus pentoxide gemaakt, dit ziet er uit als een wit poeder.Dit wordt ook wel gebruikt als droog middel. Dit is niet echt giftig, maar dat is ook niet. Maar drink er 30 liter van ga je ook dood. Kortom Dit poeder zou er dan nog het meest van weg hebben. Maar zekerheid is dit nog natuurlijk niet. Ik blijf verder zoeken, zie ondertussen te achterhalen waar het vandaan komt?
We zoeken verder.