1 januari 2021

De elementen van vuur

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly
Vuur onstaat wanneer daar aanleiding voor is, en vuur kan enkel blijven bestaan wanneer vuur element bevat om te blijven branden. Lees meer.

Voor vuur om te onstaan zijn er 3 factoren nodig + een ontstekings bron. Om vervolgens te blijven bestaan zijn dezelfde 3 factoren nodig.

Het vuur ‘leeft’ van de volgende elementen:

-Brandstof
-
-Tempratuur.

Brandstof is nodig om het vuur te voeden, vuur verbruikt de brandstof door het te verhitten met z’n vuur waardoor er brandbare gassen vanaf komen, deze te binden met zuurstof en te ontsteken, waardoor er vuur onstaat.
Zuurstof wordt opgebruikt bij het vermengen met de brandbare dampen die vrij komen wanneer iets in brand staat.
Tempratuur is nodig om de brandstof te verbranden, waardoor er brandbare gassen vrijkomen.

Het is eigenlijk dus een circel zonder begin en einde, …Tot dat de brandweer komt en van de factoren weghaald, waardoor de circel doorbroken wordt.
-Haal de brandstof weg.?
-Sluit de ruimte van zuurstof af.
-Verlaag de tempratuur.

Het allebekendste is het blussen met , hierbij wordt geprobeerd de tempratuur te verlagen. Vandaar dat de brandweer ook altijd omliggende zaken rond een brand natspuit ! Dit is om te proberen die zaken koud te houden, zodat de tempratuur van het vuur er geen vat op kan krijgen, en de omliggende zaken niet als brandstof gaan dienen voor het vuur.

Als je ooit wel eens een vlam in de pan hebt gehad, dan weet je dat je er een deksel op kan doen. In dat geval hou je de zuurstof weg.?

Als je dan bij dei pan daarna gelijk ook de pit van het gasfornuis dicht zet dan verlaag je dan ook de tempratuur. Zonder dit kan het vuur ook niet bestaan.