Netwerkverbinding en routers

Polly Translate

V: Ben van der Kolk ,42 Jr.
Ik heb problemen met mijn netwerk…

Via mijn kabelmodem ga in naar mijn PC,

Met Windows XP, hiervandaan ga ik naar een hub, vanuit de hub ga ik naar mijn 2e

PC Windows ME.

Nu draait het netwerk op zich goed, maar als ik op de 2e PC het op ga, heb ik na een 10 a 15 geen verbinding meer met internet. Lees meer…

Dan moet ik mijn 1e PC die als server dient

opnieuw opstarten.

Alle energieprogramma’s staan uit.

Wie kan mij vertellen wat het probleem zou kunnen zijn,en of een aanschaf van een router een andere oplossing is voor dit probleem.***

A: Dit lijkt me eigenlijk meer een vraag voor de Tweakers jongens (Hier)
op zich maar geeft wel de gelegenheid om uit te leggen wat een ROUTER nu is. Of deze nu in de pc zit of niet.De situatie die je beschreef is inderdaad ideaal voor een breedband routertje, je bent dan in 1 klap van al het ‘gezeur’ af, kan de server pc gewoon uitzetten, en de ander kan onbezorgt het internet op. Er zit ook een klein NAT (NETWORK ADDRESS TRANSLATION) firewall in, dit geeft enigsinds wat bescherming dus dat is ook lekker.De vraag waarom hij er mee ophoudt kan ik hier beantwoorden, daar zijn teveel factoren voor aanwezig, enkel als iemand dit zelfde ooit heeft gehad, en heeft opgelost zal je dat te weten komen. De Router optie is leuk om verder uit te leggen.

De Router is een verkeers kruising in het netwerk, en in dit geval ook de oprit naar het internet, oftwel de ‘informatie snelweg’.

Nu is dit strikt genomen nu precies andersom, want het thuisnetwerkje is vaak 100 maal sneller dan de informatie snelweg. In eerdere artikelen hier hebben we hat al gehad over hoe het internet voor te stellen is, met wegen en server dorpen. De routers spelen hier een belangrijke rol, want zij bevatten boeken (tabellen) met wegenkaarten. Deze wegenkkaarten vertellen de router waar ze een informatie pakket naar moeten toesturen. (welk poortje uit) om het uit te laten komen op de goede plek. Als je informatie van de ene pc thuis naar de ander kopieerd dan wil je niet dat al die informatie een buitenommetje gaat via het internet. Dat heeft a) geen zin, b) is erg langzaam, en c) privacy is dan ver te zoeken.

De breedband router bevat meestal 1 WAN poort (Wide Area Network = internet) en meerdere LAN poorten (Local Area Network = thuis) communicatie tussen die twee netwerken wordt gescheiden door de router software (wegenkaarten) en de NAT software.

De NAT software schermt verkeer af dat onuitgenodigd binnenkomt, zonder dat daar een vooraf aangevraagde reden voor is.

Een andere mooie functie van de router is DHCP,……Het betekend dat als je je pc erop aansluit je automatich een z.g. IP nummer krijgt van de router. die hoef je dan niet meer in te stellen in je pc. De ervaring wijst uit dat je de router meestal uit de doos direct op je cabel modem kan zetten (WAN poort) alles aan kan zetten, en dan de pc erop en aanzetten. Meestal werkt alles direct en kan er direct geinternet worden.


En anders is er altijd nog de handleiding…….


sucses !
Ps)Een repotec breedband router kan ik aanraden. hier