piepschuim

Polly Translate

Ik wil graag de dichtheid van standaard piepschuim weten, zoals gebruikt in de verpakkingsindustrie. Ik kan het nergens vinden, ook niet in BINAS.-Piepsschuim bestaat uit uit polystyreen en lucht. Lees meer. Uit andere artikelen hier op NW.nl kan je manier vinden om dichtheid te berekenen.In het kort: Dichtheid oftewel Soortelijke is het gewicht van een stof of samenstelling van stoffen per volume eenheid onder standaard omgevings omstandigheden.De omstandigheden zijn bv 20 graden Celcius, 1 atmosfeer druk (gewoon zo op tafel) .EPS is geexpandeerd polystyreen, in de volksmond wordt dit piepschuim genoemd. Het is volkomen CFK vrij en heeft dit ook nooit bevat.Een uniek kenmerk van EPS is dat het volume van de producten voor 98% door lucht en voor 2% door polystyreen wordt ingevuld.

Andere kenmerken zijn: de kleur en het gewicht; het is bijna altijd sneeuwwit en bijzonder licht van gewicht.dichtheid lucht: 1,293 kg /m^3

dichtheid polystyreen: 1060 kg /m^3Waneer we nu de 0,98 en 0,02 verdeling
aanhouden:1 M^3 piepschuim =

0,98 * 1.293 + 0,02 * 1060 =

1,26714 +21,2 = 22,46714 =

> afronden naar kleinste nauwkeurigheid =

> 22.5 kg / m^3Meer info over EPS : Aarts verpakkingen