5 januari 2021

wat is het verschil tussen zonnecellen en zonnecolectoren??

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

kristel (15j) Vr:Wat is het verschil tussen zonnecellen en zonnecolectoren??

A: Deze 2 hebben hele verschillende werkingen en doelen ! Lees Meer…. De Zonnecellen die je ook wel op de daken van huizen ziet, zijn allemaal hele kleine vlakjes, welke elk een beetje zonlicht omzet naar . Doordat al die kleine beetjes opgeteld worden kan er genoeg in electriciteit omgezet worden om een huis van spanning te voorzien. (220 Volt).

Een zonnecollector zie je heel vaak op de daken van huizen in warmere landen, omdat ze daar nog meer zonneuren hebben dan bij ons. De zonnecollector is een zon-verzamelaar. Deze slaat de warmte op van het zonlicht in een put, of een boiler systeem. Zo kan je dus lekker warm douchen zonder dat de verwarming met gas het water hoeft te verwarmen!

Dus in 1 adem:
*Een zonnecel is direct voor electriciteit omzettings
*Een zonnecollector is voor warmte opslag
(Met die warmte kan je van alles doen natuurlijk, zoals ook naar electriciteit omzetten).

Tip: De grootste ongebruikte zonnecollector in Nederland: Het asfalt van de wegen, wel eens met je voeten op een asfalt weg gestaan op een warme dag? Gek idee.nl

Als je lid bent krijg je een e-mail als je vraag is behandeld ! Wordt lid HIER !