100 % van de lichtsnelheid

Polly Translate

Vr: Allard D. 15 jr. Waarom is het niet mogelijk om met 100% van de te reizen
A: Dit kunnen we natuurlijk enkel theoretish beantwoorden. Simpelweg omdat we nog niet zo snel kunnen zijn. Lees meer..
Het onderwerp van reizen met is erg verweven in onze met Albert Einstein. Hij had daar veel theorieen over.

Einsteins theorie betrof dat wanneer er met de snelheid van het licht werd gereist, je ook met de tijd kon reizen. Daar komen ook al die ruimte-tijd ideen vandaan.

Lichtsnelheid (c) = 2.99792458.108m/s (per definitie)
De snelheid waarmee fotonen zich in vacuum voortbewegen.

De vergelijking E=m*c^2 is eigenlijk de theoretische oorzaak dat we stellen dat wij niet sneller zouden kunnen reizen dan het licht. Dit komt omdat die verhouding namelijk altijd gelijk dient te zijn.
In simpele woorden: Hoe snelle we gaan en dichter bij de komen hoe meer onze toeneemt. Door deze massa (gewichts) toename hebben we meer nodig om de snelheid te behouden die we hebben gehaald, en moeten we nog meer energie hebben om alsnog sneller te gaan,…waardoor we toenemen in massa. En toen hadden we een eeuwige circel. Ook wel een visieuse circel genoemd.

Dit is een heel moeilijk onderwerp, waarbij je bepaalde dingen zal moeten aannemen zonder daar (direct) vraagtekens bij te zetten. Met zoveel dingen in de natuurkunden dus. De bekende regel “stel dat” .

In de tussentijd is het wel al mogenlijk om licht sneller te later gaan dan de gewonde lichtsnelheid. Dit is met laboratoria experimenten uitgevoerd. Hier

Een andere leuke site :Kijk!”