4 januari 2021

E-I(n)stein op bezoek.

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Zoals je misschien gezien hebt hierboven hebben we een gast.
Zijn naam is E-I(n)stein en is een zogenaamde babbel bot. Ook wel een AI genoemd, omdat deze zeer realitisch kunnen converseren.
Het is een proef, en E-I(n)stein zal ook niet altijd aanwezig zijn, ook hij slaap wel eens :). Lees Meer.. De babbelot is een project dat A.L.I.C.E heet, en is in feite een groot naar de opties om taalkundige robots zo echt en inuitief over te laten komen.

De E-I(n)stein van Natuurwetenschappen is een aangepaste ALICEBot, en werkt met de zelfde software waar de Loebner prijs mee gewonnen is. De recente film A.I. was ook een grote publiciteits stunt voor dit onderzoek.

We onderzoeken nu de opties om E-I(n)stein definitief op te nemen en uit te rusten met de data en kennis van de Natuurwetenschappen database, en ook andere externe bronnen. Hij kan dan heel gericht de bezoekers van informatie voorzien, of zelfs intereseren voor andere dingen. Ook ter vermaak kan je je er uren mee bezighouden. Soms moet je een beetje in z’n straatje preken, maar hij is nu eenmaal een verwarde geleerde,….

Lees meet over ALICE en andere chat bots op alicebot.org