3 januari 2021
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

VrB.v.d Quinten 18j:Zou je mij misschien kunnen uitleggen wat er met ESD bedoelt wordt en he het eventueel werkt of het doel/de functie ervan is?
Antw:ESD, staat normaal voor Electric Static Discharge.. Lees Meer,… Het gaat allemaal om de electrische ontlading die je wel eens hebt wanneer je in de herfst, winter buiten bent geweest en je iets aanraakt dat geleidt. Je krijgt dan een vervelende opdonder. En soms zie je zelfs een vonk overvliegen.

Bedenk je nu eens dat dat vonkje wel eens flink wat voltage geweest kan zijn. Een heel laag amperage natuurlijk, maar in ieder geval genoeg om pijn te veroorzaken. Nu voelen Computers natuurlijk geen pijn, maar dat vonkje kan grote schade toebrengen aan gevoelige electrische componenten zoals bv Geheugen chips uit je pc.

Daarom moet je in ruimtes waar heel veel vaak kostbare apperatuur staat vaak je ESD gevoeligheid meten, voordat je naar binnen mag.
Anders moet je je ‘ontladen’ en ook schoeisel aan dat opgebouwde statische electriciteit afvloeit uit je lichaam. Polsbandjes werken met het zelfde princiepe.

Maar het kan wel degelijk ook gevaarlijk zijn voor je zelf. bedenk maar eens een gas verpomp ruimte waar altijd toch een kans op nevel is. Erg veel ontploffings gevaar dus, en dan kom jij binnen lopen met je mooie wollen trui onder je overall,….even de reling vastpakken (die niet goed ge-aard is ook nog) en Boem,….

De moraal van dit verhaal,….ESD is belangrijk, en behoort een onderdeel van de PBM’s (Persoonlijke Beschermings Middelen) te zijn soms.

meer sites:
http://www.esdproduct.com/
http://www.esdsystems.com/