1 januari 2021

Wat is een halfgeleider mbetr op zonnecellen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Gast: wat zijn halfgeleiders ( toepassing zonnecellen)
Ze geleiden in ieder geval niet half. Halfgeleiders worden bijv gemaakt van silicium. Gewoon zilverzand dus. Maar wat maakt het nu geschikt als “halfgeleider” voor zonnecellen. Eerst het silicium heel zuiver. Dan wordt een heel kleine verontreiniging aangebracht. Verder lezen………………

Door deze verontreiniging krijgen we het gewenste resultaat. Het komt er in het kort op neer dat de Positieve laag elektronen te kort komt . En de Negatieve laag ruim in de elektronen zit. We beschrijven hier de eenvoudige versie omdat het al eens uitgebreid is behandeld in ??n van de vorige artikelen in natuurwetenschappen. Voor wie het allemaal exact wil weten klik hier.


Zier hier schematisch hoe het in de praktijk werkt.Zie hieronder nog een foto van silicium in vaste vorm (metallisch)
Silicium waar ze halfgeleiders van maken is Silicium Di-oxide.