4 januari 2021

fruitvliegen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

We hebben in onze keuken veel last van fruitvliegen. Ze kweken vooral in lege drankflesjes zoals Chocomelk, fruitsap, . Vermits we deze drankbakken een week moeten laten staan, kunnen ze hier zeer goed kweken. Hoe kunnen we zorgen dat de fruitvliegjes verdwijnen? Wat moeten we hiervoor doen? 


                                   


De fruitvlieg oftewel drosophila genaamd……………………(lees meer)

is lastig uit te roeien. Ze hebben een levenscyclus van ongeveer 10 dagen en ze vermenigvuldigen zich razendsnel. Doordat in de meeste keukens altijd wel voedsel voor deze insectjes te vinden is, maakt dit dus tot een ideale ideale cultuur voor ze. Vooral in de zomer als er veel ‘lege’ flesjes staan en het fruit sneller zacht is. Maar als je ze eenmaal hebt, hoe kom je er dan van af ?                                                                                    Ten eerste zet de flessen en kratten buiten, daarna is het van belang om je keuken zo veel mogelijk vrij van voedingsbronnen voor ze te . Dus goed schoon en eventueel fruit in de koelkast. (kijk ook in andere kamers als daar misschien ook nog fruitmanden o.i.d. staan). Als je ze daarna verwijderd hebt zoals op onderstaande link beschreven is ben je ze binnen een week kwijt. Misschien zijn hordeuren ook nog een optie. Verdere oplossingen kun je op onderstaande links lezen over het verwijderen van de fruitvliegen. 


 http://www.intermediair.nl/Weekblad/kvragen/fruitvliegjes.htm


http://www.linuxdoos.com/~aquarium/aquarium_artikelen.php?sid=49&mode=flat


Er zijn ook chemische oplossingen in de vorm van spuitbussen e.d.