4 januari 2021

Paarden sprongen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly


Vr: Hoe (vooral meettoestellen en formules) zou jij de kracht berekenen van  een sprong van een paard?


Antw: Voordat je het op een paard gaat oefenen zou ik eerst eens op jezelf oefenen… Lees meer


De kracht waarmee je jezelf kunt afzetten wordt in een ideaale omgeving direct omgezet in hoogte. Hoe krachtiger jij jezelf kunt afzetten hoe hoger je daarbij komt. Daarbij zou je nog schuin kunnen springen ook, waardoor je ook vooruitgaande beweging krijgt.


Het gehele princiepe is in feite het zelfde als die van de kanonskogel welke afgeschoten wordt onder een bepaalde hoek. Nu omdit allemaal om te zetten naar een sprong van een paard zou ik alvast m’n camer pakken, en deze dwars op de lat laten filmen bij een heleboel sprongen, en er voor zorgen dat je weet wat de afstanden zijn wanneer je een springend paard filmt. Je zal ook een vast punt moeten nemen op het paard om ergens vanuit te kunnen gaan in een baan beschrijving. Zeg maar een -middelpunt.


Nu is helaas wel gebleken dat het erg moeilijk is om een standaard paard te , het is zelfs onmogelijk verklaard omdat er een paard te veel factoren kleven. toch zijn er door analyse van 1 specifiek paard wel berekeningen te maken, deze zal dan enkel alleen opgaan voor dat paard.


Als je alles goed hebt gedaan dan zal je uitvinden dat de gemiddelde kracht van een paarde sprong rond de 1,8 N/kg  ligt.


Ik denk dat de volgende link je wel alles doet inzien : Paarden sprong vs Honden sprong scriptie.