1 januari 2021

boobytrap

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

ben Jesse (17 jaar) en ik heb thuis een hondje dat elke keer door de blokaddes op de trap heen weet te breken, en aangezien hij boven veel schade aan kan richten en wij niet altijd kunnen opletten zocht ik naar een andere oplossing. ik dacht aan een soort boobytrap op zwakstroom een ijzeren gaasje over de derde trap trede met een transformator eraan zodat hij bij elke poging een klein schokje krijgt. mijn vraag is nu dus is dit mogelijk en zo ja welke spanning zou ik dan moeten gebruiken. en hoe zou ik dat dan moeten bevestigen op onze houten trap zodat er geen schroeiplekken op komen. alvast bedankt.


 Hiernaast zie je een schrikapparaat, deze wordt veel gebruikt om dieren binnen de omheining te houden……………….(lees meer)

!! Wist je dat, als je lid wordt, en dan een vraag stelt, we je op de hoogte houden van een antwoord !! [Hier lid worden]

Het is een uitermate effectief middel omdat er een opgewekt wordt van een paar duizend volt. Dit lijkt erg veel, maar de amperage is zo laag dat het niet dodelijk is. Het idee van jouw om een transformator aan een gaasje te knopen is niet erg zinvol, omdat je er namelijk niks van voelt (Voor schroeiplekken hoef je dus ook niet bang te zijn). De gewone huis/ tuin en keuken transformator zal nooit een dusdanige hoge stroom opwekken om de weerstand tussen schrikdraad, dier en grond te overwinnen.  hiervoor is een hoge stroom nodig. Maar het nadeel van bijvoorbeeld het lichtnet is dat er maximaal zo’n 16 ampere (ca 3500 watt) getrokken kan worden, dit betekent dat je dus dat een dier geroosterd wordt als er geen goede aardlekschakelaar in de meterkast zit.


Het simpelste is dus zo’n schrikapparaat. Maar let hierbij dus wel op dat het schrikdraad of het eventuele gaas niet in contact komt met de grond via bijvoorbeeld de trap of muur. Hiervoor zijn leuke haken te koop die geisoleerd zijn. De stroomkring moet dus altijd gesloten zijn tussen de 2 klemmen op het schrikapparaat. Als jouw hond de draad zou aanraken gaat de stroom via de hond naar de grond. ( Omdat de grond als andere pool gebruikt word, wil de stroom dus naar de grond toe). Lees voor meer informatie over stroom en alles wat er bij hoort even het artikel archief.


Zo’n schrikapparaat kost ongeveer 100 euro, en ze zijn verkrijgbaar op batterijen of het lichtnet. Als je heel handig bent kun je het zelf ook , maar wees hier heel voorzichtig mee. Spoelen en trafo’s kunnen een levensgevaarlijke hoge spanning opwekken. Zorg dus dat je altijd weet wat je doet en ga niet zomaar prutsen met bijvoorbeeld bobine’s of spoelen uit tv’s. Als je een hond afstraft op het moment dat die iets doet wat niet mag, dan is bovenstaande overbodig. Hiermee wordt dus wel goed afstraffen bedoeld in de vorm van een pijnlijke emotie voor de hond. Ik bedoel dus een afstraffing in de vorm van een schop, of de hond even flink bij de oren vatten. Het is misschien even zielig voor de hond, maar wie is er bij jullie thuis de baas ?


Hier nog wat info over schrikapparatuur en gebruik ervan:


http://httpd.chello.nl/j.visser08/schrikdraad/


http://www.bbs.vtip.nl/veterinair/messages/1427.html


http://www.ecotaxbeveiligingstechniek.nl/index.html


 


 GEVAAR !! Consulteer altijd een bevoegd electricien voor zaken zoals dit. Dit is GEEN Speelgoed.