5 januari 2021

Fruit voor of na het eten?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Gast vraagt: wat is het beste, fruit voor het eten eten of na het eten ?en waarom?

Ik denk dat het vooral om het eten van fruit gaat. Ennn, de meningen zijn niet eens luidend. Maar lees verder.

Over het algemeen wordt fruit gegeten na de maaltijd, maarvoor niet na de maaltijd? Of tijdens de maaltijd. Er wordt gezegd dat de enzymen die in het fruit zitten. Zorgen voor een goede vertering van de hoofdmaaltijd. Ook de zuren die in het fruit zitten, helpen mee aan het afbreken van vet. Ook de suikers zorgen na de maaltijd, dat er snel wat vrijkomt. Het is namelijk zo dat na de maaltijd het lichaam het eten moet verteren. En omzetten in energie en bouwstoffen. Dat merk je wel na een flinke kerstmaaltijd. Dan krijg je dat lome gevoel. Je lichaam zorgt ervoor dat je het even rustig aan doet. Dus iets van suiker na de maaltijd geeft dan weer energie. Het zetmeel moet eerst worden omgezet in suiker>koolhydraten, dit kost energie. Ook de vetten worden omgezet, dit doet het lichaam wat moeilijker dan bijv, suiker.


Ook zie je meer en meer, dat de salade als eerste wordt opgediend. Om hierna pas aan de hoofdmaaltijd te beginnen. Tja mode? Ik denk dat het belangrijker is om naar je lichaam te luisteren. Kijk krijg je het zuur als je fruit voor het eten eet, en niet erna. Eet dan het fruit na het eten. Vindt je het lekker om tijdens het eten, wat fris te eten. Doe dit dan.


Het belangrijkste is dat we in ieder geval het fruit (salade)eten. Maar overdrijf het niet, kijk we zijn geen konijnen. Dan hadden onze voortanden wel anders gestaan. Hadden ook onze darmen wat langer geweest. En misschien een boekmaag gehad, inplaats van nu maar 1 maag. De mens is een typische alles eter. Zeker ook vlees en , kijk je kan natuurlijk allerlei vervangende dingen eten. Maar veel gemakkelijker is om dit in de puurste vorm te eten. Vindt je lichaam ook fijn.


Wat feiten:


In zwarte bessen zit per 100 gram  400 milligram vitamine C  duindoorn bessen hebben ook zo iets.
Bananen bevatten veel zink, goed voor mensen die veel roken. Zie ook het artikel over zink.  Zink invullen en op zoeken klikken.
Bij botbruiken veel vis eten, bevat vitaminen D stimuleerd de botgroei.
Pompoen bevat veel mineralen, geldt ook voor de druif.
Beetje zand in het eten kan geen kwaad, ons lichaam schijnt toch minimale hoeveelheden hiervan nodig te hebben.

Tip:

Heb je na het eten wat , of geen prettig gevoel? ( of zomaar wat gerommel in de darmen) drink een kopje salie thee. ??n eetlepel in een kopje warm . 5 minuten laten trekken. En klaar voor gebruik. Bij aanhoudende klachten, natuurlijk de dokter raadplegen.