hoe wordt cola gemaakt en hoe is het ontstaan ed.

Polly Translate

Gast schrijft: Hoe is cola ontstaan en hoe wordt het gemaakt ?


PEPSI THE NEW GENERATION en ALWAYS COCA COLA. Iedereen kent deze slogans. Maar heb je je wel eens afgevraagd hoe cola ontstaan is?


                                      


Het begon allemaal in 1886 op een warme zomermiddag in Atlanta (Georgia)……………………….. (lees meer)

Een zekere Dr. John Smith Pemberton was in zijn tuin bezig een mix te van bronwater, caramelsiroop, cocabladeren, suiker en god weet wat nog meer. Dit alles werd gebrouwd in een keteltje en toen hij het geproefd had vond hij het zo goed dat hij het verkocht in de plaatselijke apotheek aan de lokale bevolking. Het drankje werd spoedig een groot succes, en samen met zijn boekhouder werd de naam Coca-cola bedacht. Twee jaar later overleed hij en meneer G. Candler kocht alles over voor 2.300 dollar. In 1915 werd het beroemde flesje ontworpen.


Pepsi cola werd geintroduceerd in 1898 door Caleb D. Bradburn. Het was ontwikkeld als drankje om mensen die wat neerslachtig waren op te peppen. Er wordt gezegd dat in de eerste cola’s een vleugje cocaine zat.  Sinds die tijd is er een voortdurende strijd tussen Pepsi en Coca-cola.


Hoe cola gemaakt wordt is een van de best bewaarde geheimen in onze . In de geschiedenis van cola is vaak geprobeerd om Coca-cola na te maken, de basisingredienten zijn wel bekend maar de smaak tussen pepsi, coca en de talloze andere merken cola zijn heel goed te onderscheiden.


De beide cola giganten bezitten inmiddels vele fastfoodketens en andere frisdranken zoals Sisi. Coca-cola is ook eigenaar van filmmaatschappijen Tristar en Colombia.


bronnen en info op onderstaande links.


http://www.mouthshut.com/readreview/7289-1.html


http://www.mpls.k12.mn.us/washburn/grist/4-97/colahistory.html


http://www.mpls.k12.mn.us/washburn/grist/4-97/cokeisit.html


http://allsands.com/History/Objects/cocacolahist_yqs_gn.htm


http://home.kc.rr.com/laestrygon/cocacola/history-part-5.htm


http://users2.ev1.net/~disneyelvis/CocaCola/CocaColaHistory.htm


http://www.geocities.com/Area51/Crater/7654/history.htm