2 januari 2021

bruisballen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly


Vr: hoe werkt een bruisbal, en hoe die wordt gemaakt. Mischien ook hoe je het zelf kan .


 


Antw: De bruisbal of Bath Bomb, werk voornamelijk doordat de natriumbicarbonaat oplost in het , dat bruist,… Maar maak ze anders zelf,…


 

BRUISBALLEN

De cosmetica-industrie vindt elk jaar wel iets nieuws uit. Eerst hadden we de badparels (ook in balvorm!), nu zijn er bruisballen! Deze ballen geven dankzij de eterische olie een aangename en verfrissende geur in het bad. Voor mensen die het saaie badschuim en stilstaand badwater beu zijn.  De geur en kleur worden bepaald door etherische olie en kleurstoffen. Gooi een bruisbal in het bad – hij zal bruisen zoals een aspirine – en het erin aanwezige natriumbicarbonaat verzacht het badwater. In het Engels spreekt men van Bath Balls, Bath Bombs of Fizz Balls. Heerlijk geurende aardbei, appel, limoen, lavendel, perzik, dennengeur, avocado,… de mogelijkheden zijn onbegrensd. 

  


Maak zelf bruisballetjes! 


Ingredi?nten: 


2 soeplepels citroenzuur 
2 soeplepels maiszetmeel
1/4 kop bakpoeder (natriumbicarbonaat)
1/4 theelepel geurolie, aroma naar keuze 
3 soeplepels kokosnootolie (eventueel avocado-olie, amandelolie, abrikozenpitolie of glycerine) 
3 tot 6 druppels vloeibare kleurstof (indien gewenst) 


Doe de droge ingedri?nten in een kom en roer ze goed doormekaar. Meng het aroma, de kleurstof en de olie in een andere kleine glazen kom. Giet de oliemengeling langzaam bij de droge bestanddelen en meng goed. Maak nu balletjes van ongeveer 3 cm diameter. Laat de balletjes 24 tot 48 uur rusten op boterhampapier. Ze moeten goed verharden. Bewaar ze op een droge plaats. Overgenomen van : Alles over ballen