31 december 2020

Planten besproeien tegen bevriezing

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Dominique Als men tropische planten houdt op plaatsen waar het soms vriest, beschermt men deze planten door ze ’s avonds met te begieten. Wat is de verklaring hiervan?

Er wordt geen volledige bescherming gegeven. …….Lees maar verder.

Als er een lichte nachtvorst wordt verwacht, kan men dit doen.


Je ziet dan de andere dag prachtige plaatjes van bevroren boomgaarden. Maar denk niet dat de temperatuur door het besproeien omhoog gaat. Belangrijkste bescherming is tegen het uitdrogen. Door het kan het water in de plant niet verdampen. Omdat het water is bevroren van de bloesem en bladeren. Is het niet meer mogelijk dat de plant het sap door de cellen laat stromen, die normaal gesproken de plant in leven houdt. Door temperaturen onder onder nul droogt de plant uit, en verdwijnt het vocht uit de bladeren. Dit heeft hetzelfde effect als de plant op een warme zomerdag geen water meer geven. Maar nogmaals, als het een nachtje -12 wordt kun je de plant alsnog afschrijven. (dit geldt voor uitheemse planten, niet bestand tegen deze lage temperaturen.)