5 januari 2021

neutronen bom?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

 Een neutronen bom is een granaat of bom die als die afgaat neutronen af schiet die overal door heen gaan. Dus als de granaat afgaat, gaan de neutronen door een tank en doden de organismes in de tank. (bestuurders) Het grote voordeel is, dat de gebouwen niet beschadigen. Maar alle biologisch leven wel. de vraag is hoe komt het nou dat neutronen door anorganische stoffen heen gaan en niet beschadigen, en bij organische stoffen wel.


 Bij het ontploffen van de bom komen meerdere soorten straling vrij. (Lees meer)

Namelijk Alpa, Beta, Gamma en neutronenstraling. De eerste 2 worden binnen een afstand van een paar 100 meter geabsorbeerd door de lucht. De Gamma en neutronenstraling dringen verder door. Een atoombom is dodelijk door 3 faktoren, namelijk: hitte, druk en straling. De neutronenstraling waar jij het over hebt gaat ook dwars door organische stoffen heen, zoals mensen. Hierdoor worden cellen beschadigd of kapot gemaakt. Het gevolg is “stralingsziekte” en om het simpel te houden een verhoogde kans op kanker. De straling wordt wel tegengehouden door enkele andere stoffen zoals b.v. lood. Maar voor de rest zal het bijna elk levend organisme doden binnen een straal van een paar kilometer. De directe doden van een atoombom zijn het gevolg van de hitte en de drukgolven. Zelfs nu nog hebben mensen in Hirosima last van de gevolgen van de explosie.bronnen en meer leuke links:


http://scholieren.samenvattingen.nl/search/open/0437060/


http://gene.wins.uva.nl/~terhorst/bovenbouwtekst/


http://www.kutwereld.nl/PICS.HTM