3 januari 2021

Geschiedenis, zonne-en windenergie

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hester(14) Hallo,
Ik moet een werkstuk over wind en , maar ik kan weinig over de vinden, wel wat, maar allemaal hele moeilijke tekst enz.
Hebben jullie misschien wat?
Alvast bedankt,
Dit is toch een populair onderwerp, maar het wordt dan ook steeds meer toegepast. Verder lezen………..


Eigenlijk maken we dus al heel lang gebruik van de zonne energie die lang geleden opgeslagen is. Tegenwoordig proberen we de zonne energie direct op te vangen met zonne collectoren, en zonne cellen. Deze gebruiken we dan direct, of slaan we op in accu’s om het na een paar dagen te gebruiken. Ook maken ze nu zogenaamde PZE woningen. Dit staat voor Passieve Zonne Energie woningen. Met behulp van zonne collectoren en zonne cellen wordt zo veel mogelijk bespaard. Door ook nog eens het huis goed te isoleren kan extra worden bespaard. 


Je zou zeggen, we kunnen toch gewoon olie en gas gebruiken. Dat is waar, maar door het gebruik van olie en gas komen er veel kool dioxide in de lucht, waardoor de te veel opwarmt. Met alle gevolgen van dien. Onder aan de site zal ik wat links plaatsen van vorige artikelen van ons team. Daar kun je denk veel uit halen. Niet zo maar copy pasten he! Beetje eigen inbreng kan geen kwaad.


Wat betreft wind energie, kijk eens naar die oude schilderijen met molens! dit waren al aardige krachtpatsers. Zij hielden het land droog door het weg te pompen. En andere molens maalden het tarwe. Daar was al een begin. Later zijn we ook molens gaan bouwen voor de opwekking van elektriciteit. Maar in mijn jeugd 1972 was men niet zo overtuigd van deze mogelijkheden. Het werd afgedaan met onzin en niet rendabel. Ik heb toen zelf van een oude generator en een wiek van perspex ??n gemaakt. En wat dacht je 110 Volt kwam er uit, er speelde een radio op, en ik had verlichting. Voor mij was het toen wel duidelijk. Maar ja alles was niet zo stevig, dus toen na een jaar het vreselijk begon te stormen. Is de hele wiek aan stukken gewaaid. Einde windmolen! Maar kijk eens om je heen, het barst er nu van. Zelf olie maatschappijen plaatsen deze op hun terrein. Mooi toch, ook die snappen het nut hiervan. 


Dus eigenlijk is het niet zo moeilijk, schrijf het in je eigen woorden op, en kijk goed om je heen.


Hier staan de link’s


In dit ( klik) artikel hebben we het ??n en ander behandeld. Ook in deze, staat wat geschreven, en ook deze sites staat het mooi beschreven.
Ook dit artikel is bruikbaar, en deze.


Hou je ons op de hoogte van de voortgang?