31 december 2020

Bacteriën die ziek zijn?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Vr: Kunnen ?n ziek worden?


Antw: Ja, Bacterien kunnen verzwakt zijn, en je kan dit al ‘ziek’ beschouwen. Al zullen ze in zo’n situatie vaker dood gaan dan ‘beter’ worden. Lees meer…

Bacteri?n zijn eencellige organismen die veel simpeler zijn dan virussen. Ze hebben bijvoorbeeld geen kern. Ze zijn misschien maar 1/100 van de grootte van een menselijke cel en hebben afmetingen die liggen in de buurt van 1 mm.Bacteri?n zijn helemaal zelfstandige organismen die geweldig kunnen eten en vermenigvuldigen dat lukt hen ook in die met vloeistof gevulde zak, die we ons lichaam noemen. Onder ideale omstandigheden kunnen ze zich heel snel voortplanten. Ze kunnen zich elke 20 ? 30 minuten in twee?n delen. Met dat tempo kan ??n bacterie in luttele uren wel miljoenen nakomelingen produceren, nl. in het geval van 20 minuten wordt dat 23 per bacterie/uur
ofwel 23n per bacterie/n uur. Na 10 uur (230) is dat meer dan 1 miljard.


Dus als er een paar dood van verkuidheid, dan geeft dat niet zo,…het eigenlijk maar goed ook.


http://www.euronet.nl/users/warnar/biotechnologie2.htm