5 januari 2021

rechtgeleiding dmv permanente magneten

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik zit met een constructietechnisch probleem, ik ben aan het afzoeken maar ik vind niet genoeg informatie.


Lees meer………….

Ik wil graag een rechtgeleiding over een slag van zo’n 30 a 40 mm. Deze ophanging moet aan zo min mogelijk wrijving onderhevig zijn. Een magneetrail leek me een goede oplossing. Echter ik wil een magneetrail maken van permanente magneten/magneetstrips. de kracht waaronder het wagentje op de rail belast wordt staat nog niet helemaal vast, maar ik denk zo rond de 2-10 N. Ik zou graag informatie [of nuttige links] hebben over waar ik o.a. onderstaande informatie kan vinden.

– berekeningsmodellen/voorbeelden
– benodigde magneetsterktes
– luchtspleet dimensies
– kosten

Ik denk dat zo’n dergelijke railgeleiding industrieel wel toegepast wordt ik vind echter alleen toepassingen met electromagneten.

LET op!
Het karretje wordt niet aangedreven, het is dus eigenlijk een passief railsysteem. Dus g??n electronica.


Antw.: Er staat een stukje op NW geschreven, hoe een zweeftrein werkt. Hier staat al veel info voor jouw idee. Aangezien jij een heel licht karretje maakt hoef jij je niet zo druk te maken over berekeningsmodellen en luchtspleetdimensies.


Het idee wat jij wilt ontwikkelen, wordt veel gebruikt bij automatische schuifdeuren .Je zou magneetstrippen kunnen gebruiken voor het zweven en rechtgeleiding. Hier is een tekening van een rail in een schuifdeur.
Ik denk dat je hier veel info uit kunt halen. Als je gebruik maakt van magneetstrippen en rails denk ik dat de kosten heel erg zullen mee vallen. (paar tientjes) Verder heb ik ook even gezocht naar relevante links, maar die heb ik nog niet kunnen vinden.


Dus alle suggesties zijn welkom onder opmerkingen.