17 juni 2024

By Michel32nl at nl.wikipedia, CC BY-SA 3.0, Link

ik moet voor sheikunde een praktische opdracht maken. daarin moet ik laten zien hoe ze uit zeewater keukenzout maken en wat het verschil is tussen zeezout en keukenzout. hoe kan ik dat het beste doen???

Aha een leuk proefje!

Om dit proefje te laten slagen, zou ik een bakje met zeewater laten verdampen. Als al het water verdampt is dan blijft alleen het zout (en andere stoffen) over. Je kunt dit proefje natuurlijk versnellen door het water te verwarmen. Om het geheel leuk aan te kleden kun jij je opstelling versieren met wat zand en eventueel een paar palmboompjes. Voor verdere info over zout en zeewater klik op: waarom is zeewater zout  . Hier wordt beschreven hoe het allemaal precies zit.

Een andere mogelijkheid is natuurlijk via onze zoekoptie bovenaan dit scherm. Typ bijvoorbeeld zout in, en je vindt nog veel meer.