2 januari 2021

weerstand berekenen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Jorien (14):
ik heb voor school een proef moeten doen maar ik weet niet hoe je de weerstand moet berekenen met de gegevens die ik heb. Ik moet de weerstand op twee manieren berekenen en zeggen welke het betrouwbaarst is. Dit zijn de gegevens die ik heb: een gloeilamp is 40 W, 93,4 mA en 21.1 v. Ik weet dat het doormiddel van de volgende formules moet bereknen. Spanning: weerstand= stroomsterkte en stroomsterkte* spanning =vermogen. Dit is voor de ene methode. De andere methode moet je doormiddel van de tijdsduur de weerstand berekenen. De gloeilamp 218,50 sec.. kilowattuur: de tijd dat het apparaat aanstaat= het vermogen.


HoiJ orien,  je ene methode was al goed (R = U : I) de andere methode die je
nodig hebt is : R = P : I^2  =  W : t x J^2.  Lees meer,…


I^2 is natuurlijk I-kwadraat.  De W moet, als hij in kWh gegeven is gedeeld
worden door 3600 om er Joules van te .
De P = 40Watt van de gloeilamp heb je niks aan want die geldt alleen als je de
spanning hebt waar die gloeilamp voor gemaakt is. Die 21,1 V is vast niet de
spanning die de lamp nodig heeft.
Ik denk dat je met deze formules zelf wel verder komt.  Sukses!!  Cantalou
—————————————–