26 januari 2021

Uitvinding en probleem

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo, ik heb een vraag. Ik werk al sinds mn elfde aan een uitvinding en vandaag sprak ik iemand op msn en die zei dat het gewoon onmogelijk is. Het is hetvolgende: Je hebt 2 magneten en die zet je boven elkaar. ze gaan zweven das logisch. Maar stel je nou eens voor: je hebt 1 magneet en die is rond en die snij je in taartpunten. Die taartpunten leg je vervolgesn om en om zodat je plus, min, plus,min krijgt. Je plakt de magneet op een of andere manier aan elkaar en plaatst die nu boven de hele magneet, en hey die gaat dan waarschijnlijk draaien. Hier ff een voorbeeld: Oh en als het werkt en je steelt het, ik heb al bewijzen dat ik er eerder aanheb gedacht. Mijn vraag uiteraard: werkt dit???Een leuk idee voor een perpetuum mobile (Lees meer………..)

Maar je zegt zelf al dat die magneet WAARSCHIJNLIJK gaat draaien. De meeste uitvinders eerst een prototype, voordat er verder onderzocht wordt. Ik zal jou helaas teleurstellen moeten met het gegeven dat dit idee niet zal werken. Jouw magneet zal door de duw die jij er aan geeft even draaien, maar zal vrij spoedig stil komen te staan. Tenzij je er weer aan toevoegt door weer te duwen of de onderste magneet te bewegen. M.a.w. een elektromotor is simpeler en bedrijfszekerder.


Met een magneet kun je nooit extra energie maken die iets uit zich zelf laat bewegen. De magneet die jij wil maken, zal een gewone magneet zijn.


De fabels en sprookjes over magneten zijn moeilijk uit het denken van een mens te halen. Maar misschien lukt het met dit voorbeeldje: Wil je een stuk ijzer met een magneet omhoogtrekken (dus tegen de zwaartekracht in), dan win je dus even energie. Zoals je weet is een natuurkundige beweging een omkeerbaar iets, dus je zal dat stuk ijzer weer van de magneet moeten aftrekken. Dit kost in totaal meer energie dan het opleverde.


Maar blijf vooral doorgaan met bedenken van projecten als deze. Wie weet slaag je op een dag erin iets nieuws te ontwikkelen wat wel bruikbaar is voor de mens of maatschappij.


Ik heb nog wel even leuke speeltjes met magneten gevonden die heel lang draaien of bewegen. Kijk op:


http://www.wundersamessammelsurium.de/Magnetisches/index.html


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Oh ja, ik heb het patent aangevraagd van jouw idee. (Hij staat nu op mijn naam.)