17 juni 2024

Ik vraag me af waarom het idee van tijdreizen via een hogere snelheid dan de snelheid van het licht blijft bestaan. Aannemend dat Einstein gelijk heeft kan niets sneller dan het licht, “niet” betekend hier dus niet “nog niet”, maar “echt niet”.
Maar er is nog een andere simpele gedachte waarom tijdreizen uberhaupt geen enkel nut heeft, namelijk, ben je sneller dan het licht, en van plan om in de toekomst daar wat te veranderen, dan is het daar NOG donker, want het licht is er nog niet..hehe. Zou je terug gaan in de tijd, dan is het daar ALWEER donker. Het heeft dus weinig nut lijkt me, en gebeurtenissen veranderen is dus onmogelijk. Of is deze gedachte te simpel ??


Antw: Ik denk dat een heleboel mensen daar gedachten over hebben, daarom is er hierover een Forum topic Tijd Reizen