31 december 2020

tijdreizen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

indien je door bv sneller dan licht te , terug in de tijd zou kunnen reizen, zou je dan de niet moeten gaan zoeken ergens langs de baan van Sol?
en ivm de , kan het aangetoond worden dat een lichtstraal die vertrekt vanuit een ruimteschip met een snelheid van 20.000km/s , en pal in de buurt van mars vliegt, er inderdaad even lang over zou doen als een lichtstraal vertrekkend vanop mars, tegelijkertijd natuurlijk? ik doel op de tijd die de straal nodig heeft, dat de lichtsnelheid bij meting constant blijft weet ik al.
belgiumbloke


    (Lees meer……………….)
Tijdreizen heeft voor de mens altijd al een grote invloed gehad op zijn denkwijze. Wat zou er ook mooier zijn als je het nog eens over kunt doen.  Maar we moeten wel de fictie van realiteit blijven onderscheiden.


Het “reizen” in de tijd volgens de relativiteitstheorie houdt niets anders in, dan dat de tijd voor een waarnemer in beweging langzamer verloopt, dan de tijd voor een “stilstaande” waarnemer. Het tijdreizen zoals we kennen uit films en boeken zal niet mogelijk zijn. (Als we de zogenaamde theoretisch toegestane wormgaten hier even vergeten.) Zou je sneller gaan als het licht, dan zou het erg donker zijn. Als jij je een lichtbron voorstelt, zal deze zich in een kegelvorm voortbewegen. Alles binnen in deze kegel is licht (hierbinnen valt dus ook onze tijd en waarnemingen). Ga je sneller dan kom je dus buiten deze kegel.Voor een uitgebreide uitleg kijk evn op : http://www-physics.sci.kun.nl/natdoc2000/RuimteEnTijd/index.shtml .


In theorie zou je geen waarnemingen doen en zou je de baan van de aarde dus ook niet vinden.


Het andere gedeelte van jou vraag kan simpel beantwoord worden met: De beide lichtstralen zullen tegelijk op een punt aankomen. Mits ze natuurlijk ook tegelijk zijn uitgezonden. Dit is ongeacht van de snelheid van de raket.


Op deze site is veel geschreven over deze materie. Gebruik de zoekoptie of kijk in het artikelarchief. Zie ook onderstaande links van NW.


 

 licht en zwaartekracht  twijfelachtige relativiteitstheorie ?


 Wat is Licht ?


 100 % van de lichtsnelheid


 Licht en tijd


 Lichtsnelheid


 Lichtsnelheid (Nog een keer )