2 januari 2021

lichtsnelheid

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik weet dat in een schip met een snelheid van bv 20.000km/s tegemoetkomend licht “slechts” 300.000km/s gemeten wordt.

mijn vraag is echter deze: dit wil toch niet zeggen dat je van A naar B reizend, je een afstand van bv 10 lichtjaar niet in een korter tijdsbestek kunt afleggen? in scheepstijd gemeten? ten opzichte van wat wordt snelheid gemeten, de kern van onze melkweg? alle andere meetpunten lijken mij te onstabiel, als je een bussard stuwschep kent zou je onbeperkt met 1G kunnen versnellen, en naar mijn mening zou je dus zonder beperking almaar sneller gaan ( heeft iemand een idee hoe lang het zou duren tot je de bereikt als je met 1G blijft versnellen?) want als je stelt dat iets met in de buurt van de lichtsnelheid te groot zou worden, lijkt mij gelul, omdat je niet eens een punt hebt om de snelheid te meten, een voorbeeld, stel een ster beweegt met de halve lichtsnelheid naar ons toe, een schip van die ster afkomstig, kan met de plaatselijke technolgie de halve lichtsnelheid bereiken, hoe snel zij? voor ons vliegen ze met de lichtsnelheid en toch is hun massa niet eindeloos vergroot! of ben ik mis?

smachtend naar Uw antwoord verblijf ik,
Belgiumbloke



Lees veel meer……………………………

Elke waarnemer meet zijn eigen lichtsnelheid, en zal altijd tot de conclusie komen dat die met ca 300.000 km/s voort beweegt.


Het licht zal dan ook altijd voor alle waarnemers, of op of in een ruimteschip de afstand tussen punt A en B ( bv. 10 lichtjaar), er 10 jaar over doen om van A naar B te gaan.


Ik vond nog een ontzettend goed en duidelijk stuk over de aspecten van de relativiteitstheorie. Hier staat alles wat je wil weten in beschreven. (Ja ik ben vandaag een beetje lui.)


KIJK OP: http://www.lorentz.leidenuniv.nl/vanbaal/SRT/vwo/proef.html


en anders op: ? tijdreizen