24 januari 2021

Piekspanning electrische apparatuur

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

venro015: In verband met een lage capaciteit (10 ampere) stroomtoevoer ben ik op zoek naar wasmachine, vaatwasser, etc. die zeker niet boven de max. 22-2300 watt uitkomen. Nu staan de meest nieuwe wasmachines rond de 1 Kwh. Betekent dit dat de max. spanning niet veel boven de 1000watt uitkomt? Tevens de vraag of je met een andere grondplaat van 10 naar 16 ampere ongestraft kunt op een caravan-terrein.    Beste venro. Jij wilt meer dan je krijgt. Maar ik snap het helemaal. Lees verder…………….

In de eerste plaats, bestaan er volgens mij speciale wasmachines voor op de camping. Deze zijn echter niet het formaat van een normale wasmachine. Maar trekken dan ook veel minder . Maar jij wilt natuurlijk de grote houden. Kijk wat het meeste stroom trekt is het verwarming’s spiraal. Wat je zou kunnen doen is langs de handy- gaan. En kijken of je voor jou machine een element kan vinden die bijvoorbeeld 500 watt is. Dan duurt het verwarmen van het wel langer, maar dat maakt niet uit. Het programma wacht toch dat het water op temperatuur is. Het wassen duurt dus langer……. maar wat kan jou het schelen, je behoeft het immers niet zelf te doen.


Maar als er op een wasmachine 1 Kw staat moet dit werken op jou groep. Bedenk natuurlijk wel dat er meer in de caravan staat aangesloten. Alle kleine beetjes helpen zal ik maar zeggen. Ander steentje er in kan, als je daad dikte tenminste 2,5 # is. Maar bedenk wel dat de zekering van het kastje van de camping waarschijnlijk afgezekerd is met 16 Amp. Dus je snapt wel waar je moet zijn als het licht uitgaat……juist camping eigenaar.


En deze zat net naar studio sport te kijken. Dus dat raad ik niet aan. Bedenk ook dat als een motor aanloopt, de wasmachine eventjes meer stroom kan trekken. Als je dan al tegen je totale vermogen aan hikt, zal de zekering het niet houden. Je kan wel kijken of je zekering van 10 Amp eentje van het trage soort is. Dit kan veel ongemak voorkomen. (traag is goed dus) Als laatste zou je een kleine generator buiten kunnen zetten, maar vanwege de herrie denk geen oplossing.  Ik hoop je hiermee verder kunt, wij zijn benieuwd naar je uiteindelijk oplossing. Ook makkelijk voor andere mensen.


Groeten, Martin NW team