1 januari 2021

bliksemafleider

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

wie heeft de bliksemafleider uitgevondenAntw: Dat was de amerikaan Benjamin Franklin.


In het jaar 1752 werd ontdekt dat onweer iets te had met elektriciteit.Benjamin Franklin deed toen een gevaarlijke proef. Vlak voor een onweersbui liet hij een vlieger op aan een lijn. Zodra die lijn nat werd van de regen, waren er elektrische vonken te zien/voelen. De elektriciteit ging door de lijn naar beneden. Lees meer,..In datzelfde jaar in 1752 vond  Benjamin Franklin de bliksemafleider uit. Dat is eigenlijk niets anders dan een metalen staaf op het dak van een gebouw. Daaraan zit een metalen draad vast, die langs de muren tot in de grond loopt. De draad kan de bij een blikseminslag in de voeren. Net als de lijn bij de vlieger. Vooral op hoge gebouwen worden bliksemafleiders gebruikt en op gebouwen waar veel mensen komen.

Voor de bliksemafleider wordt gebruikt, omdat metaal stroom goed doorlaat.