31 december 2020
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hoi,
voor mijn profielwerkstuk natuurkunde ga ik een proef doen waarbij ik door middel van een fietspomp de luchtdruk in een fles op ga voeren. er zit uiteraard een dop op de fles. Ik voer de druk op tot de fles eraf schiet en ga dan meten hoever die komt. Nou vroeg ik mij af wat het principe is achter deze proef en of u misschien wat achtergrond informatie heeft. Alvast bedankt
Danielle


(Lees meer…………..)

Leuke proefjes bedenken ze bij jou op school.


Een vergelijkbaar verhaal over druk in een fles, kun je vinden op :


hoe bereken je bar? 


Het principe is hetzelfde als in bovenstaande doorverwijzing. Namelijk hoe meer druk, hoe ………. de kurk of dop van je fles afschiet.


M.a.w. hoe meer , des te………het effect.


Meer leuke verhaaltjes over druk, of wat er mee te heeft :


Luchtdruk


Hoe werkt een manometer


Waterdruk op 11 km diepte?


hoeveel water?


Lekken van flessen in een vliegtuig


de zuig kracht van vacuum


Persluchtverbruik