4 januari 2021

gewicht sneeuwpop

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

te gebruiken voor een kwis in wintersfeer:
Wat zou het zijn van een normale sneeuwpop die je in je tuin maakt??(Lees meer…………)

Je zult natuurlijk wel een paar gegevens nodig moeten hebben om dat te kunnen berekenen. Ten eerste is het volume van de sneeuwpop een gegeven, en daarna nog het soortelijke gewicht. Dit is bij sneeuw erg variabel. Heb je hele droge sneeuw, dan is het gewicht per volume-eenheid behoorlijk lager dan wanneer je hele natte sneeuw hebt. Hierbij komt ook nog hoe stijf zit de sneeuw inelkaar gedrukt als je een sneeuwpop maakt.


Het makkelijkste gaat denk ik nog om om een sneeuwbal te en deze in een maatbeker met onder te dompelen. nu kun je zien aan de hoeveelheid gestegen water, wat het volume is van die sneeuwbal. Daarna zou je hem kunnen wegen (of laten drijfen in de maatbeker), zo kom je aan het gewicht van je sneeuwbal. Nu weet je dus het gewicht van de sneeuw waarmee je werkt onder de gemiddelde dichtheid. (Hoe stijf je de sneeuwbal inelkaar drukt).


Bereken nu de inhoud van jouw sneeuwpop en je kunt het gewicht berekenen.


Gemiddeld inelkaar gedrukt sneeuw zit op zo’n ca 600 gram per liter. Zou je dus een sneeuwpop maken met een inhoud van 80 liter (ongeveer net zo groot als een persoon) zou deze dus ca 48 kilo wegen. Maar zoals ik al zei, dit is geheel afhankelijk van de dichtheid van de sneeuw.


Hieronder nog wat weetjes over sneeuw en sneeuwpoppen. Deze komt van de site: http://home.quicknet.nl/qn/prive/jj.devries/sneeuwpop/frames.html • De grootste sneeuwpop van de Benelux stond in Espelo. De hoogte ervan bedroeg 11,019 meter. Enkele andere technische gegevens van deze reuze sneeuwpop: doorsnede t.p.v. de middel: ca. 6 meter; lengte sjaal: ca. 13 meter; lengte bezem: ca. 10,5 meter; geschatte inhoud: 311 m3; geschat gewicht: 185.000 kg.
  Bron: Espelo Online.
 • Als je dacht dat dat groot was, het kan nog groter. De grootste sneeuwpop ter wereld is ruim twee en een halve maal zo groot en stond in Bethel in America. Deze sneeuwpop was maarliefst 34,63 meter hoog. Het duurde 14 dagen om hem te bouwen.
  Bron: Guinness World Records.
 • Er is een sterk verband tussen de temperatuur van sneeuw en het geluid dat voetstappen erin maakt. Een Russische natuurkundige Dobrowolski is in staat de temperatuur van sneeuw tot 2 graden nauwkeurig te bepalen, aan de hand van het geluid dat het maakt.
  Bron: het KNMI.
 • Volgens dr. Tricia Cusack versterken sneeuwpoppen het traditionele stereotype beeld van en , doordat ze mannen uitbeelden in dominante en publieke functies, terwijl vrouwen worden uitgebeeld in huiselijke priv? situaties.
  Bron: Broken Link
 • De meest eenvoudige vorm van een sneeuwkristal is een hexagonale prisma.
  Bron: Snow Crystals
 • Door wrijving van sneeuwvloken met de lucht, kunnen de vlokken elektrostatisch geladen raken. Hierdoor kunnen zij vonken veroorzaken als zij voorwerpen naderen.
  Bron: Natuurwetenschappen