5 januari 2021

filosofie

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik weet niet of deze vraag hier echt thuis hoort, maar hij heeft wel betrekking op natuurwetenschappen in het algemeen mits mijn veronderstelling klopt.
De vraag is kort en simpel, en luidt als volgt : Komen de natuurwetenschappelijke vragen voort uit de filosofie??

mijn naam is Dicky, als antwoord op de vraag in het vraagstuk over de geologische activiteit volgens Govert Schilling šŸ˜‰


Oke’, lees dan snel verder……………..

Filosofie, komt denk op meer plaatsen vrij dan je denkt “denk ik” Er zijn veel dingen die eerst worden benaderd worden door overdenken, benaderen, logica en noem maar op. Filosofie is voor veel mensen een moeilijk begrip. Het wordt als een beetje zweverig ervaren, en dit is misschien wel het goede hier aan. We zouden het volgende kunnen be’ filosoferen:


Stel …… ik heb een pijp in de vloer met de diameter die net even groter is dan een pingpongbal. De pijp is ongeveer 25 cm lang. Er zit inderdaad een pingpongbal onderin de pijp. Bedoeling is om de pingpongbal uit de pijp te krijgen, maar deze mag niet in zijn geheel uit de vloer worden gehaald. Het gereedschap wat wij hebben is een hamer en een bijl. De vier personen in de kamer moeten iets bedenken.


Nummer ??n zegt, laten we met de bijl de hamersteel in splinters hakken. Met de splinters we een soort pincet, en proberen de bal omhoog te krijgen. Oke’, kan….. Deze meneer ging er blijkbaar vanuit dat de bal of de pijp niet mag beschadigen.


Maar er staat nergens dat de bal heel boven moet komen. Ook staat nergens dat je geen gereedschappen buiten de bijl en de hamer mag gebruiken. Dus hier nog wat oplossingen.


De volgende neemt een stuk gum uit zijn mond, plakt dit onder aan de hamersteel. Steekt deze in de pijp, en blakt de bal er aan en trekt deze omhoog. De bal is hierbij nog steeds heel.


De volgende pakt de bijl en slijpt een punt aan de hamersteel, prikt de bal er aan en trekt deze omhoog. Bal stuk, maar waar staat dat dit niet toegestaan was.


Volgende stapt naar voren, pakt de bloemenvaas van tafel, leegt deze in de pijp, en jawel de bal komt boven drijven…………..


Ik probeer hiermee uit te leggen dat er veel mogelijkheden zijn om iets te bereiken. Niet te veel in een hokje denken, maar gooi je gedachten op de vrije loop. Je kan het natuurlijk filosofie noemen. Is het natuurlijk best wel. En je ziet zo is het toch een leuk onderwerp.


Bedenk met een stel vrienden ook eens zo’n onderwerp. Bijvoorbeeld: stel er zijn geen vulkanen meer in werking. Hoe houden we de wereld voorzien van ? Je kan natuurlijk ook met iets eenvoudigers beginnen. šŸ™‚


Je hoeft niet gek te wezen om auteur te worden, maar je ziet het is wel nuttig……..Martin