5 januari 2021

Tv springt spontaan in standbystand

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

De laatste tijd springt mijn tv spontaan op standby, soms enkele malen per dag, vaak ook meer dan 10 keer op een dag (vaak ’s avonds!).
Opnieuw aanzetten via de afstandsbediening werkt veelal niet, dus moet je de aan/uitknop bedienen.
Deze klacht doet zich vooral voor als de temperaturen buiten lager zijn ?n in huis de cv-radiatoren volop aan het branden zijn.
Vaak ook flikkert het beeld regelmatig heel even, soms met een heel miniem knetterend geluidje. Het verhaal gaat nog verder, lees verder………………

Ik zit zelf te denken aan statische electriciteit.
Wie kan hier meer over vertellen en wat is er aan te doen, want het is wel heel storend televisie-kijken op deze manier.

En kan er ook statische electriciteit in de afstandsbediening zitten???!!

Vraag: kan statische electriciteit de oorzaak zijn van genoemde storing en zo ja, wat is er eventueel aan te doen.

We hebben de vraag gesteld aan onze TV specialist Piet H, en deze heeft het volgende zeer technische antwoord:


Losse contacten aan trans BU508 .of de trafo diode split trafo.


Dus ja, ik weet niet hoe handig je zelf bent, anders zou ik hem toch naar een TV reparateur brengen. Het kunnen solderingen zijn op de printplaat. Door het steeds opwarmen en afkoelen ontstaan breuken, of is zowiezo niet goed gesoldeerd. Door een vochtig klimaat kunnen de verbindingen dan inderdaad net goed zijn. Terwijl bij droge lucht het contact net weer verbreekt. Dus statische elektriciteit zal dus niet de oorzaak zijn. Ook kan dit niet van de afstands bediening komen. Ik hoop je hiermee verder kan.


Martin