31 december 2020
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Richard.
wij hebben thuis een kabel die vanaf de keuken naar de schuur loopt waarbij er staat op de de nul en de fasedraad wat is hier het probleem en is dit gevaarlijk


Dit is zeer gevaarlijk, raad aan om de groep naar de schuur af te sluiten van het net. Lees verder…..

Na de afschakeling moet je controleren waar het mis is gegaan. Ergens is een verbinding ontstaan met de fase en aarde. Dit zou al niet mogelijk moeten zijn, want in deze situatie moet normaal gesproken de zekering kapot gaan. De aarddraad moet zoals het woord al zegt verbonden zijn met de aarde van het huisnet. Dus begin bij het begin, en kijk waar de kabel weggaat naar de schuur. Controleer of alles volgens bovenstaande zit aangesloten. Waarschijnlijk is de aarde niet aangesloten, en is de kabel ergens onderweg of in de schuur beschadigd, of verkeerd aangesloten. Dit kan zeer gevaarlijk zijn, want normaal gesproken wordt de aard draad verbonden met het metalen omhulsel van een aan te sluiten apparaat. Je kan wel nagaan wat er gebeurd als je deze dan aanraakt. Als je dit verhaal niet snapt, haal dan een deskundig iemand erbij, want dit moet geen dag langer duren.


Martin