3 januari 2021

Zonne-energie

Technology photo created by chevanon - www.freepik.com

nl flag
en flag
fr flag
de flag
Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hallo,
ik moet voor het vak top een spreekbeurt geven en nu is mijn vraag of jullie een foto hebben van de allereerste zonnecel.

[http://www.eere.energy.gov/solar/pv_systems.html Department of Energy] Retrieved Aug. 17, 2005. {{PD-USGov-DOE}}De eerste zonnecel was ontwikkeld door Bell Laboratories in Chapin, Pearson and Fuller in 1954. Voor het gebruik in een ruimteprogramma. Fotovotalische cellen, gemaakt van silicium, werden al snel de bron van voor satellieten. Het systeem was zeer betrouwbaar en de kosten waren van weinig belang.


Er worden steeds betere varianten ontwikkeld om een zo hoog mogelijk rendement te krijgen. Helaas is het nog niet gelukt om de zonne-energie om te zetten in elektriciteit en een hoger rendement dan 15% te krijgen. In het begin werden PV-systemen vooral gebruikt in de ruimte. Dit kwam omdat het erg duur was om een PV-systeem aan te schaffen. PV-systemen zijn nog steeds erg duur in verhouding met het elektriciteitsnetwerk. Geen foto dus, maar wel je eigen cel bouwen.

Bouw je eigen zonnecel (klik)

Zie ook deze link over eerste zonnecellen