5 januari 2021

elektrische stroom

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

We hebben een zekering, achter deze zekering hebben we rails om de elektriciteit te verdelen. Op deze rails zijn verschillende aftakkingen.
Als we nu een bijkomende draad leggen die dezelfde dikte heeft als de rail (16 mm?) en we vertrekken met die draad achter onze zekering en verbinden die een klein stukje verder op onze rail. Dus we hebben gewoon een bijkomende lus gemaakt. Nu is mijn vraag, hoe groot is de die door de draad gaat en die van de rail. Logisch gezien zou die even groot zijn, maar ik stel vast dat de stroom door de rail altijd het dubbel is van die door onze lus. Even duidelijk zeggen dat het en de draad van de lus en de rail idem zijn.


Huuu, leid het verder nog tot iets? of vraag je het gewoon af? Lees verder…..

Ja ik denk dat het niet meevalt om alles precies in dezelfde dikte te en zo. Maar wat ik hier uit begrijp is dat deze lus paralel loopt aan de rails. Dan zou de stroom gewoon verdeeld worden over de rails en draad. Dus beide de helft. Als ik het verhaal tenminste goed begrepen heb. Anders moet je het nog eens uitleggen.