1 januari 2021

Wanneer wordt er in de fysica eigenlijk arbeid geleverd?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Gast: wanneer wordt er in de fysica eigenlijk arbeid geleverd?
Je bedoeld door onze uitleg, door de aanslagen op het toetsenbord of anders? Geintje hoor. Lees verder……..

Onder arbeid worden denk veel soorten verstaan. Er is altijd wel iets van arbeid aanwezig. Kijk het start al bij de atoom kernen. Alle materialen op vervallen langzaam tot de basisvorm. Het ene minder snel dan de andere. Als er bijvoorbeeld een electron in een atoom in een lagere schil valt, wordt er energie uitgestoten in de vorm van straling. Gamma straling, dit is ook een vorm van energie. Die op zijn beurt in staat is om bij andere stoffen ook weer iets te veroorzaken. Alles is arbeid, in je handen wrijven is ook arbeid. Die worden lekker warm. Je kan arbeid in vele vormen hebben. Licht, warmte, straling, beweging. Meestal denken we bij arbeid aan bewegeing van bijvoorbeeld een of iets dergelijks. Het is wel zo dat de meeste bewegingen eindigen in warmte. Ik hoop dat je dit bedoelde met je vraag. Anders moet je het nog maar eens langer formuleren.