1 januari 2021

perilex aansluiting

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik wil dus van de perilex-aansluiting geen
2 fasen (2 x 220V) maar twee “normale”
1 fase 220V aansluitingen , die dan
gebruik maken van twee verschillende (apart gezekerde)groepen, die eerder voor de 3 fase perilex aansluiting gebruikt werden.
Alvast bedankt voor het advies
Gerard


oke, snap het. Misschien nog makkelijker. Lees verder.

Wat er nu dus uit de doos steekt zijn 3 fase, een nul en . In princiepe is het niet veel anders. Een draad kleur je om naar blauw, aan beide zijden. Daarmee hebben we twee maal blauw, en twee maal fase. Aarde kun je wel splitsen in tweemaal aarde. Nu moet je alleen in de groepenkast de juiste aansluitingen maken. Zorg ervoor dat beide achter een stotz (automaat) komen van 16 Amp. Dus twee maal een stotz. Maak vanaf de hoofdaansluiting met een 6 mm2 draad een verbinding vanaf een fase met beide stotz’en. Maak vanaf de nul van de hoofdaansluiting een verbinding met beide stotz’en, ook met 6 mm2 draad. Dit alles achter de hoofdzekering wel te verstaan! Sluit hier op de afgaande draden op aan naar de keuken. eerste groep: 1 X blauw + fase en                    2e groep: 1 X omgetape(te) fase naar nul, en andere fase. Aarde blijft gewoon aangesloten zoals het was. Ter plekke in de keuken kun je van deze twee groepen meerdere wandcontactdozen maken.


Ik hoop het zo opgelost is.