5 januari 2021

Schakelaar uit, licht aan?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Hoe kan het dat een lamp flauw blijft knipperen nadat de schakelaar uit gezet is.


Het is niet alleen vervelend, maar nog gevaarlijk ook!  Lees verder……

Dat je lamp blijft knipperen betekend dat er nog ergens een klein stroompje blijft lopen. Dit zal hoogst waarschijnlijk een slechte schakelaar zijn. Ik zou deze lamp er direct uit draaien. Want het volgende kan anders gebeuren:


Het slechte contact van de schakelaar betekend een hoge (te hoge) weerstand. Hierdoor kan de schakelaar zo warm worden dat hij kan smelten en zelfs brand kan veroorzaken. Als je er een beetje verstand van hebt, kan je de spanning van deze groep afschakelen, en de schakelaar doormeten. Je kan ook de zwarte draad van de schakelaar halen, en dan even de spanning inschakelen. Blijft de lamp nu uit? Dan even naar ??n van de hobby winkels gesneld voor een andere schakelaar. Kijk wel wat voor soort schakelaar het is. Een serie schakelaar. wissel, kruis, of enkelvoudige schakelaar. Zie hieronder:Deze tekens staan ergens heel klein op de schakelaar. Zie ook deze links hotel schakelaar: hoe werkt een hotel schakelaar


Alles over elektra thuis          hotel schakeling met meerdere schakelaars


Snel naar de winkel, kan nog net.