4 januari 2021

internet delen

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

ik krijg het niet voor elkaar šŸ™
ik heb twee computers, 1 met win xp en de andere met win me. de computer met win xp heeft een adsl verbinding. ik heb in win xp een nieuw klein thuisnetwerk ingesteld en een netsetup diskette gemaakt. deze uitgevoerd op de win me computer. nu werkt het mappen delen, maar ik kan nog niet het internet op op de win me computer. wie kan mij helpen?


Wanhopige gast, het is ook niet altijd zo makkelijk als de boekjes doen geloven. Lees Meer,..

Hier is ook niet echt de plaats voor dit soort vragen, en ik zou je ook ten zeerste aan raden om eens op de fora van Tweakers (GoT) te gaan kijken. http://gathering.tweakers.net


Hier heb je veel Frequent Asked Questions hier over en antwoorden, daar kan je na zelfstudie ook nog gerichte vragen stellen.


Nu kunnen wij je betreft je probleem ook niet helpen, omdat we niet weten wat je instellingen zijn etc, het is de vraag of we verder zouden komen als we ze wel wisten šŸ™‚


Een advies kan ik je wel mee geven. Bespaar je zelf een hoop moeite, leef jaren, en wellicht ook bloed zweet en uituindelijk tranen, en doe een echte ‘ investering’ . Koop voor 60 Euro of minder een routertje. 1 van E-tech of dragor, of een andere. Dat spul is zo algemeen geworden dat je locale pc boer er vast 1 heeft die die kan adviseren. Wat kan je ermee ?


:Het internet delen met een kastje, onafhankelijk van je andere pc. Bovendien schermt het je af van het internet met de ingebouwde firewall. Gelijk geen last meer van alle vergeten veiligheids lekken in de OS’en, en je kan je pc nog eens opnieuw installeren zonder direct met blaster bespet te zijn omdat je de laatste security updates nog aan het binnen halen was,..


Vaak kunnen er tot 4 pc’s direct op het kastje, met de standaard instellingen die op het kastje ingesteld staan, en ook op de pc’s. De handleidingen zijn vaak genoeg erg simpel en duidelijk. Als je de standaard instellingen niet teveel hebt verzet is het idd vaak plug & play.