1 januari 2021

Spirit met rover land op Mars

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly
USA land vanacht op Mars. Rond een uur of 2 wordt de landing ingezet.  Ook deze lander zal met air bag’s landen. Deze worden niet afgestoten, maar lopen leeg. Vervolgens klapt de de beschermende “verpakking” open. De Spirit is dan geland, en klaar om de Rover voor te bereiden  op zijn missie.

Lees verder………..

All rights reserved: NASA
4-1-2003 Edit Remon: > De Rover is geland !

Ook deze keer is de vraag: was of is er leven? We praten niet over hamsters en derg, maar waarschijnlijk in de vorm van bacteri?en. Maar wie zal het zeggen, steeds meer wetenschappers denken dat er wel degelijk is geweest. Om echt alles goed te kunnen onderzoeken moeten er bemande vluchten komen. Deze zijn echter zeer duur en riskant. Zodat er nu gebruik wordt gemaakt van de relatief goedkope robot’s.


Vanacht gebeurd het dan, het hitteschild wordt afgeworpen en de speciale parachute remt de spirit af. Vlak boven de grond remmen de drie rem raketten de spirit af. Dit gebeurd pas op zo’n 100 meter hoogte, op 40 meter hoogte worden de airbag’s opgeblazen. Dan is het stuiteren tot de hele zaak tot stilstand komt. De airbag’s lopen leeg en de spirit gaat open. Tijdens de gehele afdaling worden er signalen uitgezonden. Dit zijn simpele signalen die de eerste gegevens overbrengen. Hoe de status is van de gehele spirit.


Kijk op de volgende links verder, het is ook nog mogelijk om on line dit allemaal te volgen.


nasa mars missie 


Op 24 januari zal de volgende landing plaats vinden. Hopelijk hebben we dan al wat nieuws gehoord van de eerste rover.


 


Meer info over de missie en de rover met deze mooie flash info site :


http://www.nasa.gov/externalflash/m2k4/frameset.html


De missie zelf: http://marsrovers.nasa.gov/home/index.html