2 januari 2021

Hoe kan je een glazen fles doormidden krijgen?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

hoe krijg je een wijnfles van glas doormidden?


 


 


Nou dat lijkt me niet zo moeilijk, je pakt een fles en loopt naar de zolder en gooit hem naar beneden :)……..  Maar, er is ook een beheerste manier, waarmee je hem netjes doormidden kunt krijgen….. lees meer…

ten eerst heb je nodig:


-een wijnfles (duh!)


-een touwtje (een dunne, siesel touw bijv.)


-spiritus (of iets anders dat goed fikt)


-een bak met koud


 


wat  te doen :


je bint het touwtje om de fles, nadat je het touwtje in de spiritus hebt gedoopt. Daarna steek je het touwjte aan, en meteen als het uitgebrand is, doe je de fles in het koude water. En jawel, dan heb je de fles heel mooi netjes doormidden ­čśÇ 


 


hoe komt het :


Als je het touwtje aansteekt, word het glas waartegen het touwtje zit natuurlijk heel heet. Als je hem daarna in het water doet, maakt dit “strookje” glas een hele snelle temperatuurwisseling mee. Dit kunnen de krachten die de “deeltjes glas” als het waren een geheel , niet aan. en dan breekt dat. En omdat je het precies op een lijntje hebt gedaan dmv het touwtje, heb je een perfecte snede. ­čśÇ