2 januari 2021

Raket op kaarsvet

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

rudyhelmons: 

raket op kaarsvet
zou het mogelijk zijn om een raket te die werkt met kaarsvet als brandstof?

Dat is mogelijk, zo dat is snel beantwoord……..Maar ik neem aan dat je ook wil weten hoe? We zullen eerst de raket motor basis werking beschrijven. Het is niet echt moeilijk hoor. Lees verder…………

Zie hieronder de werking van de raketmotor:Ok?’, dat weten we, het is dus niet anders dan een opgeblazen ballon loslaten. En kijk hoe leuk deze al vliegt. Normaal gebruik van raketbrandstof is waterstof en . Dit geeft op het ogenblik de meest gebruikelijke stuwkracht. Maar wist je dat er in de oorlog van 1940-45 al andere brandstof werd gebruikt? En weet je wat daar de basis van was? Aardappel schillen!


Je kan het je niet voorstellen misschien maar het is echt waar. Deze schillen werden gekookt, en met toevoeging van zoutzuur werden de meervoudige suikers afgebroken. Deze overgebleven suikers werden met gistcellen vergist, en dan gedistilleerd. Wat dan overbleef was ethanol, met een klein beetje methanol. Jazeker er werd ouwe klare gestookt in de V2. Dit waren de zogenaamde vliegende bommen van de Duitsers. (nazi’s) Om waterstof te gebruiken was vrij duur, dus kwamen zij met deze oplossing.


Je ziet, als iets duur is komen mensen met verassende oplossingen. Maar even terug te komen op jou kaarsvet. Dat kan inderdaad, sterker nog er zijn al proeven mee gedaan. Ik kwam vandaag een site tegen die werkt op een non profit basis. En onderzoekt de mogelijkheden om met andere motoren en brandstoffen tot een goedkopere oplossing te komen. Op de volgende link wordt het ??n en ander besproken. nieuwe raketmotoren  ook deze link behandeld heel wat: Record studenten Delft TH


Ook door space wuppy is al heel veel verteld klik hier: ionenmotor  Je moet natuurlijk wel zorgen dat het kaarsvet goed warm is en daardoor goed vloeibaar. Maar het zeker mogelijk. In de eerste link staat hierover geschreven.


Martin