3 januari 2021

Oppertunity land op mars

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Om 5:05 UTC tijd is de Opportunity vandaag op mars geland. Alles ging volgens plan, en er zijn al over de honderd foto’s op te bewonderen. Wetenschappers zijn buiten zinnen. Want het lijkt dat de landing heeft plaatsgevonden in een zogenaamde droge bedding van ??n van de kraters op mars. Helemaal aan de horizon lijkt wel iets wat op leisteen zou heten. Lees verder……  All rights reserved by: NASA


All rights reserved by:NASA  Rover rijd van zijn platform, kijk door een 3D bril voor het effect.


 


Wat is er zo bijzonder aan deze landingplaats? Volgens spectrum meters komt hier hematiet voor, een mineraal dat wordt gevormd onder ander met ijzer en . Vooral het laatste is hetgeen waarna wordt gezocht. Als dit inderdaad is gevormd met water, is er dan ook leven ontstaan heel lang geleden. Of is dit misschien nog aanwezig. Dit gaat deze rover uitzoeken in de komende dagen.Hierboven een foto van hematiet op aarde.


Zie ook deze links:


Spirit land op Mars


De missie zelf: http://marsrovers.nasa.gov/home/index.html