4 januari 2021

Aids

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Slm, 
ik heb een beetje problemen met het Hiv virus. In mijn boek staat een beetje te moeilijk de werking ervan, wat het doet en hoe en zo. HELP….!
Ze hebben het over T-cellen, reverse transscriptase, AZT en #TC die de reverse transscriptase blokkeren, integrase en protease, >>>..???????
Deze dingen snap ik niet, en de werking van die stoffen ook niet.??
Vraag  is voorgelegd aan onze medic, Bert S. 
Martin lees snel verder……………

T Cellen zijn hulp cellen die voor  het immuun systeem werken. Hierbij zijn ze onderverdeeld in  ik dacht zo?n 20 groepen, je moet het eigelijk bekijken/vergelijken  als zijnde de huishouding. maar dan specifiek voor de weerstand.


Het is een onderdeel voortkomend uit het lymfe systeem, Nou is dat systeem alsmede de lymfocyten en in mindere mate de monocytren uit het witte bloedbeeld specifiek  virussen ?fighters?


De reverse transscriptase snap ik gedeeltelijk maar ik kan het niet uitleggen.


Het AZT   en TC zijn specifiek anti HIV middelen die weer de T cellen ondersteunen, T cellen zijn eigenlijk maar zeer kort levende cellen en hebben toch wel een belangrijke taak, zodoende wordt het afbreek mechanisme daarom belemmerd.


Het spijt mij dat ik niet meer kan vertellen, Het is voor mij alweer 13 jaar geleden,  kennis niet niet ge?pdatet en het was slechts een kennismaking met virologie, daar ik bacteriologie deed.Met vriendelijke groeten,


Bert S