31 december 2020

Onderzoeken watvoor metaal iets is

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

Ik moet voor een ontwerpen om uit te vinden of het van een puntenslijper uit ijzer, magnesium of aluminium of een legering van deze metalen is. nu weet ik dat ijzer aan wordt aangetrokken wordt door een magneet. maar ook al wordt de puntenslijper aangetrokken door de magneet, het zou dan ook een legering kunnen zijn toch van ijzer en nog iets. maar ik vroeg mij dus af of iemand weet hoe je kunt onderzoeken waaruit die puntenslijper nu bestaat. Met kookpunten(smeltpunten) werken lijkt me lastig, ze hebben nogal een hoog smeltpunt. maar kan iemand mijn helpen??


Door  middel van de eigenschappen van een materiaal kan je bepalen wat het is. Lees meer,…

Metalen en ook alle andere materiaalen hebben eigenschappen, deze eigenschappen helpen ons bij het bepalen welke materiaalen we nodig hebben voor een doel, maar andersom werkt het ook.


De meest bepalende manier om het te weten te komen is door middel van dischheids bepaling. Nu zal dat met 1 puntenslijp metaaltje niet lekker gaan, maar met een stuk of 10 a 20 bij elkaar kan je dmv een naukeurige maatbeker, en weegschaal een heel eind komen.


Gebruik binas om de dischtheids waardes op te zoeken.