1 januari 2021

Wat is de functie van staalwol?

Polly Translate
Voiced by Amazon Polly

We hebben een buisje gebruikt met paraffine olie. Later deden we een prop staalwol in de reageerbuis en hielden er een brander bij en dat zorgde voor een grotere vlam dan zonder staalwol. Maar wat is nou precies te functie van staalwol in deze proef?


Het staalwol dient als catalisator. Lees meer..


 

Een catalisator is een stof die helpt bij het proces zonder daar zelf in op te gaan.


Dus door de staalwol krijg je een betere verbranding, maar de staalwol zelf zal er niet van op branden.


Probeer het ook maar eens met suiker in een bakje. Dat kan je maar heel moeilijk aansteken, als het je al lukt. Nu moet je daarna maar wat sigaretten as er door roeren en nog eens proberen. Zie daar, een makkelijk vlammetje !


De as helpt, maar brand zelf niet op ­čÖé